Web Tasarım İzmir


Blog

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından internetten alışveriş yapan tüketicileri korumak, elektronik ticaret yapan tüm işletmeleri kayıt altına almak.

Blog » Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ETBİS Nedir?

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ETBİS Nedir?

e-ticaretin gelişiminin izlenebilmesi ve değerlendirilebilmesi amaçlarıyla Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ, 11 Ağustos 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanmış ve bu tebliğ ile birlikte Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) oluşturulmuştur.

Türkiye’nin bölgesel elektronik ticaret merkezi olma hedefi kapsamında nitelikli e-ticaret girişimlerinin ortaya çıkmasını sağlamak, tüketicinin korunması ve bilgilendirilmesi, e-ticaretin gelişiminin izlenebilmesi ve ülke genelini kapsayan sağlıklı bir e-ticaret veri tabanının oluşturulması bu tebliğ kapsamına girmektedir.

ETBİS, e-ticaretin gelişimi hakkında ekosisteme istatistiki bilgiler sunacak. Bu bilgiler sayesinde Türkiye’de e-ticaret alanında daha somut hedefli ve sürdürülebilir politikalar oluşturulacak.

Tüketiciler ETBİS sayesinde, e-ticaret yapan işletmelerin internet adresi, mersis numarası ve ticaret unvanı gibi bilgilerine kolaylıkla ulaşabilecek, hem e-ticaret yapan işletme sahibi hem de tüketiciler için daha kapsamlı, şeffaf ve güvenilir bir ortam yaratılacak. Bu sayede işletmelere güven artacak ve e-ticaret hacmine olumlu anlamda katkı sağlanacak.

ETBİS, elektronik ticaret yapan tüm işletmeler için zorunludur. Bu tebliğe göre; bu adresten sisteme giriş yapılarak kayıt işlemleri gerçekleştirilebilir. Belirtilen süre içerisinde kayıt yaptırmayan işletmeler için 5.000 TL’den 20.000 TL’ye kadar idari para cezası öngörülmüştür.

ETBİS’e Kayıt Olacak Üye İş Yerleri:

ETBİS ile ilgili tebliğ ve mevzuatları buradan inceleyerek uygulama hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.


Blog & Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ETBİS Nedir?

Blog & Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ETBİS Nedir?

.

İLETİŞİM

Pro Tasarım Bilişim Teknolojileri
Mithatpaşa Cad 230 Sk Yalı Mah No:2 Kat:3 Da:5
Halkbankası Üstü Güzelbahçe/İZMİR/TURKEY
+90 232 234 58 16, +90 538 527 85 15
bilgi@protasarim.net.tr